XI. Nyíregyházi Borbál Egyre több flow-élményre vágyunk!

Egyre több flow-élményre vágyunk!

2380

Nekünk az igazi flow-élményt, a maximális feltöltődést a borászokkal való találkozás jelenti, mondta Máthé Csaba főszervező az Év embere gála, XI. Nyíregyházi Borbál megnyitóján, amelyet március 4-én a Zilahi teremben tartottak. A főszervező ugyanakkor negatív élményként hívta fel a figyelmet az egyre burjánzó igénytelenségre, amely az élet minden területén jelentkezik. Ezt követően méltatta az Év embere a megyében 2016 két díjazottját, Pekó Lászlót és Lakatos Tibort, majd átadta számukra a kitüntető díjat. 

A főszervező köszöntötte a korábbi Év embereit, akik megtisztelték a rendezvényt, Szabó Gabriellát, a McDonalds nyíregyházi üzletvezetőjét, Novák Tibornét és Novák Tibort, a Nobilis Zrt. két tulajdonosát, valamint dr. Cservenyák Lászlót, a mátészalkai Szatmári Múzeum igazgatóját. 

 

A szervezők a gála résztvevőit ezúttal is alkoholos és alkoholmentes koktélokkal, valamint a Tarpa Manufaktúra Kft. remek pálinkáival köszöntötték. Ezúttal az üdvözlő ital egy jonatán almapálinka volt, amelyet az Év embere a megyében 2016 díjazottja, Lakatos Tibor készített. A díjátadást követően Lakatos Balázs, a Vela Autó Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a két díjazottat, majd kezdődhetett a megye és a város egyetlen, tányér és borszervizes vacsorája.

 

Krivács András, a baktai Fenyves Szálloda és Konferencia Központ tulajdonosa a séfekkel közösen ismét szenzációs vacsorát állított össze. Az előétel harcsa és lazac duett lesz friss roppanós zöldségekkel, amihez a rátkai Angyal Pincészet Muscat Blanc-ját kínálták. A leves szárnyas consume házi betéttel volt, hozzá Koch Csaba villányi Cabernet Sauvignon-Merlot-Kékfrankos rozéját szolgálták fel. A főétel Kiváló Minőségű Magyar Sertés kétféleképpen, Souse-Vide sertés szűz édes, sós barnamorzsában, konfitált sertéscomb gombákkal, amely után a Juhász Testvérek Pincészete 2012-es Egri Bikavére került a poharakba. A desszert ezúttal is az Év tortája, az Őrség Zöld Aranya volt, idén is a Csekő Cukrászda jóvoltából kóstolhatták meg a bálozók, ehhez a desszert bor Orosz Gábor Bodvin Tokaji Cuvée elnevezésű bora volt.  

A gáláról szóló beszámolókat folytatjuk, addig csemegézzenek a fotók között, amelyeket Kerekes Kata és férje, Zoltán készített!

3208Képgalériánkat a fotóra kattintva nézheted meg.

MEGOSZTÁS